Lessen

Lees op deze pagina meer over het lesaanbod van Dansstudio Linde. Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!


Kleuterdans

Deze les is voor leerlingen van groep 1/2 van het basisonderwijs. Door middel van een thema of verhaal ondersteund door muziek ontdekken we spelenderwijs de beginselen van dans. Deze aanpak is uitermate geschikt voor deze doelgroep omdat zij beschikken over een rijke fantasie en verbeelding. Het accent tijdens deze les ligt op ontwikkeling en verfijning van de grove motoriek.


ADV

ADV is de afkorting van ‘algemene dansante vorming’. Leerlingen van groep 3/4 van het basisonderwijs maken tijdens deze lessen kennis met de structuur en de basistechnieken van een dansles. Dit wordt gedaan aan de hand van een thema of verhaal. Afwisseling en diversiteit staan centraal in de les. Naast technische vaardigheden wordt ook aandacht besteed aan improvisatie en eigen creativiteit.


Dansmix

Zoals de term al verklapt is dansmix een les waarin een mix van stijlen aan bod komt. Voor de leerling gaat kiezen voor een dansstijl is het van belang te weten wat deze inhouden. Leerlingen van groep 5/6 van het basisonderwijs maken tijdens de dansmixles kennis met klassiek ballet, moderne dans, streetjazz en improvisatie. Dit geeft de leerling kans zich breed te oriënteren en ontwikkelen tevens is het een goede manier om te ontdekken wat bij hem/haar past.


Moderne dans

Moderne dans gaat uit van de natuurlijke mogelijkheden van het lichaam. In tegenstelling tot klassiek ballet gaat het uit van zwaartekracht en het gebruik hiervan. Beweging vanuit het bovenlichaam, zwaaien en vloerwerk zijn aspecten die niet ontbreken tijdens deze lessen.
Moderne lessen zijn te volgen voor leerlingen van groep 7/8, tieners (middelbare scholieren) en volwassenen.


Klassiek ballet

klassiek ballet is een dansstijl met een lange geschiedenis. Ouderwets? Helemaal niet. De klassiek ballet lessen bij Dansstudio Linde zijn van deze tijd met respect voor de tradities. Aan de barre trainen we het lichaam en leer je nieuwe passen om deze vervolgens in de ruimte toe te passen. Een combinatie van kracht, souplesse en coördinatie leiden tot controle over het lichaam. Klassiek ballet is sierlijk en elegant. Klassiek ballet lessen zijn te volgen voor leerlingen van groep 7/8, tieners (middelbare scholieren) en volwassenen.


Streetjazz

Jazz dans is een dansvorm die door de jaren heen beïnvloed is door vele muziek- en dansstijlen. Jazz dans is altijd in beweging. Een aantal kenmerken zijn: swing, geïsoleerde beweging en aardegevoel. De dynamische verschillen maken jazz dans tot een geweldige dansvorm om naar te kijken. Vanaf de jaren 90 is streetdance erg populair geworden. Streetdance is in tegenstellig tot andere dansstijlen niet ontstaan en verder ontwikkeld binnen dansinstituten maar op straat. Dansstudio Linde kiest ervoor een combinatie van jazz- en streetdance aan te bieden omdat beide invloeden elkaar kunnen versterken.
Streetjazz lessen zijn te volgen voor leerlingen van groep 7/8, tieners (middelbare scholieren) en volwassenen.


Dansconditie

Wil je lekker sporten maar is een sportschool niets voor jou? Kom een proefles dansconditie doen. Een les op muziek waarin conditie, stretch en kracht centraal staan. De dansconditie lessen zijn voor volwassenen.