Wie zijn wij

Linde Miggelbrink-Ammerlaan 
Linde is afgestudeerd aan de ArtEZ dansacademie. Hier volgde zij de opleiding ‘docent dans’ en behaalde zij in 4 jaar haar 1e graad docentbevoegdheid. Tijdens deze opleiding was veel aandacht voor de 4  beroepsrollen van de dansdocent: docent, danser, choreograaf en organisator.

Als klein meisje ontwikkelde Linde al snel een passie voor dans. Vanuit jazz dans is ze gaan uitbreiden met klassiek ballet en moderne dans. De voorstellingen die zij bezocht in het theater werkten betoverend. Al snel werd duidelijk dat dit haar vak moest worden.

Na 6 jaar ervaring opgedaan te hebben in het werkveld als docent en choreograaf bij verschillende ballet- en dansscholen begon het te kriebelen. Tijd voor een nieuwe uitdaging, een eigen dansstudio met ruimte voor een eigen visie.
In 2015 is Linde gestart met Dansstudio Linde waar ‘Passie, Plezier en Creativiteit’ centraal staan. Tijdens de lessen is er aandacht voor het individu waardoor ieder zich kan ontwikkelen. Dans is voor iedereen van jong tot oud, van beginner tot gevorderde.
Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!

Tot op heden was Linde de enige docent bij Dansstudio Linde. Vanaf september 2017 is er teamuitbreiding. Anouk Heuzen komt het team versterken en zal de woensdag lessen overnemen.
In verband met zwangerschapsverlof komen docenten Mariëlle Reitsma en Loes Eggink tijdelijk de dinsdag en donderdag lessen geven. Met trots stel ik deze drie dansprofessionals aan jullie voor!

Anouk Heuzen
Graag stel ik jullie voor aan Anouk Heuzen, zij is per september de vaste docente van de woensdag lessen voor het gehele seizoen. Met trots kan ik dus zeggen dat Anouk per september vast team-lid is van Dansstudio Linde!
Anouk geeft met veel passie les, dat dans haar beroep zou worden wist zij eigenlijk al toen ze kind was. Als zij in een vriendenboekje moest schrijven: ‘wat ga je later worden?’ dan was haar antwoord: ‘iets met dans of juffrouw’. Het is toch een droom die uitkomt als je deze twee werelden kunt samen brengen en dansdocente kunt worden!
Zelf is ze begonnen met dansen op 9 jarige leeftijd en kwam ze er al snel achter dat dans meer was dan een hobby. Inmiddels heeft zij van haar hobby haar beroep gemaakt!

Via een MBO dansopleiding is Anouk uiteindelijk naar de Bachelor opleiding Docent Dans aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten gegaan waar zij succesvol haar diploma behaalde. Tijdens beide opleidingen heeft zij kennis en ervaring opgedaan die zij nu toepast in haar lessen.
Als Anouk niet aan het lesgeven is kijkt ze graag films of gaat ze lekker wandelen. Ook is zij veel te vinden in de prachtige stad Antwerpen waar haar vriend woont.
Anouk geeft op meerdere dansscholen les, doet projecten in het basisonderwijs en heeft zelf al 5 jaar een dansschool voor mensen met een beperking.
Ik kijk er naar uit samen te werken met Anouk en weet zeker dat zij een verrijking voor Dansstudio Linde zal zijn!

Mariëlle Reitsma
Mariëlle Reitsma is al op 4 jarige leeftijd begonnen met dansen. Wat altijd een hobby is gebleven naast het volleyballen is uiteindelijk haar grote passie geworden. Voor haar HBO opleiding heeft zij een jaar kunnen werken aan haar dansvaardigheden op het MBO Dans in Haarlem. In juni 2013 heeft zij haar diploma aan de Docent Dans opleiding aan de Dansacademie ArtEZ te Arnhem behaald.
Na het afronden hiervan heeft zij ervaring opgedaan in het werkveld door o.a. het geven van de verschillende dansstijlen zoals Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz, ADV kinderdans en project dans op zowel basis- als middelbare scholen. Sinds kort kan zij daar ook de 80+ groep aan toevoegen, wat haar weer op een andere manier uitdaagt maar zeker ook veel voldoening geeft.

Wat dansen volgens haar zo speciaal maakt is de combinatie van muziek en bewegen. Iets magisch wat voor haar voor veel plezier zorgt en tegelijkertijd een uitlaatklep is.Vooral het over kunnen brengen van dans als dansdocent maakt haar gelukkig. ‘Dans maakt zoveel los’  Leerlingen komen naar haar les om lekker te bewegen, het dansplezier te ervaren maar ook om iets te leren.
Mariëlle is naast dansen graag sportief bezig, van zwemmen tot surfen. En gaat graag op reis om nieuwe plekjes in de wereld te ontdekken, met nog zoveel op haar lijstje!Met veel plezier komt zij van september tot december het team van Dansstudio Linde versterken.
Why walk when you can dance

Loes Eggink
Tijdens mijn verlof zal Loes Eggink de donderdag lessen verzorgen. Loes is 22 jaar en in 2016 afgestudeerd aan de Bachelor opleiding Docent Dans van de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Na de opleiding heeft zij een pre-master gedaan en inmiddels is zij bezig met de master managementwetenschappen aan de open universiteit.
Als kind fanatiek in sport, turnen, voetbal en dans. Op 6 jarige leeftijd startte Loes met kinderballet en bij de dansmariekes. De echte passie voor dans is ontstaan rond haar 10e toen ze begon met streetdance. Later is Loes gaan uitbreiden met lessen klassiek, jazz, modern en musical.

Dat een beroep in de danswereld tot de mogelijkheden behoorde realiseerde Loes zich niet echt. Tot zij bij ArtEZ de oriëntatiecursus en de auditieworkshop volgde en vervolgens na een auditie werd aangenomen bij Docent Dans. Tijdens het eerste jaar van de studie is Loes gestart met lesgeven bij haar vroegere dansschool, sinds 2 jaar is zij ook werkzaam bij een balletschool in Westervoort.
Binnen dans houdt zij vooral van de combinatie met muziek, hier haalt zij haar inspiratie uit!
Ook is Loes sinds dit schooljaar ook projectondersteuner bij ArtEZ. Naast haar werk en studie besteed Loes graag tijd aan koken, reizen en gezellige dingen doen!
 

 

alumni-stempel-002